(Shattered Worlds is looking for Interns. Text composed in Dutch).

Shattered Worlds stages

Wij, de studio achter de game Shattered Worlds, bieden de komende tijd stageplaatsen aan voor game designers, game developers, artists (vormgevers) en social media experts. We zijn een kleine (maar gezellige) studio die zowel grootschalige als kleinschalige projecten draait. 

Voor stagiaires liggen er kansen om zowel aan projecten mee te werken (bijvoorbeeld de verdere ontwikkeling van Shattered Worlds), als met eigen initiatieven bezig te gaan. In beiden gevallen met begeleiding van de studio. Eigen initiatief tonen en passie voor het vak hebben zijn een pre.

De stageplaatsen zijn voor 32 uur per week, werkdagen kunnen hierbij verschillend zijn. 

Bij interesse kun je mailen naar: contact@shattered-words.com. Vergeet niet om je motivatie toe te lichten en een CV + portfolio mee te sturen. Verder is het belangrijk dat je aangeeft wat voor soort stage je wilt lopen en op welke functie(s) je wilt komen te zitten.

Ons adres:
Conceptsleutelaars
Brinkstraat 69
9401 HZ ASSEN

De volgende stageplaatsen / rollen zijn beschikbaar:

Game Developer (Unity)

Als game developer ben jij de persoon die zorgt dat de technische kant van een game helemaal in orde is. Je werkt aan het programmeren van een game en/of helpt mee aan reeds bestaande games. Ook ontwikkelen we vaak zogeheten ‘proof of concept’ waarbij je hulp ook ingeschakeld kan worden. Je krijgt technische begeleiding van een ervaren Unity programmeur. Deze is niet altijd op lokatie aanwezig, maar voorziet je op gezette tijden van adviezen. Een strakke planning in je werk is dus een pre.

Wat vragen wij van je:

– HBO/WO werk- en denkniveau

– Passie voor games

– Samenwerkingsvaardigheden 

– Flexibele werkhouding

– Kennis van Unity

– Ervaring met projectplanning

——————–

Artist / Vormgever

Als artist ben je verantwoordelijk voor het tot leven brengen van alle wilde concepten die vanuit Game Design worden bedacht en ze op zo’n manier uit te werken dat ze in Development kunnen worden toegepast. Dit vereist een hechte samenwerking, waarbij jouw planning perfect moet aansluiten bij die van de andere projectgenoten en ook ruimte moet overlaten voor flexibiliteit. Het op te leveren artwork kan verschillend van aard zijn: conceptuele schetsen, high end art, (licht) geanimeerde art, onderdelen van een interface, etc. 

Wat vragen wij van je:

– HBO/WO werk- en denkniveau

– Passie voor games

– Samenwerkingsvaardigheden

– Creatieve geest die van aanpakken weet

– Ruime ervaring met programma`s het Adobe pakket (Photoshop / Illustrator / After Effects) 

——————–

Game Design

Goede mechanics zijn het fundament voor elke geslaagde game. Het is jouw taak om concepten uit te werken en om te zetten tot gameplay of interactie mogelijkheden binnen specifieke delen van een game. Denk hierbij aan story-elementen, level design, balance issues, dialoog en verdere tekstuele content. Heb je zelf een idee voor een game? Geen probleem, we kijken graag naar wat mogelijk is binnen je stagetijd!  

Wat vragen wij van je:

– HBO/WO werk- en denkniveau

– Passie voor games

– Samenwerkingsvaardigheden

– Creatieve geest met strategisch inzicht (afweging ‘wat is awesome / wat is haalbaar’)

– Kennis van de diverse aspecten en programma’s omtrent game design

– Ervaring met het analytisch kijken naar gameplay processen. 

——————–

Social Media Management

Als Social Media Manager ondersteun je alle marketing en communicatie activiteiten rondom een game online. Je bedenkt welke creatieve acties je kunt inzetten om bepaalde doelen te bereiken en houdt de ‘buzz’ goed bij. Je maakt een strategische keuze qua kanaalgebruik en schrijft vlotte, doelgerichte teksten. Eventueel help je mee aan offline promotie (beurzen / evenementen) en draag je bij aan tekst, video en afbeeldingen.

Wat vragen wij van je:

– HBO/WO werk- en denkniveau

– Passie voor games

– Samenwerkingsvaardigheden

– Goed gevoel voor taal

– Zelfstandig en proactief met oplossingen en ideeën.

– Grote interesse in online en social media. 

(acquisitie n.a.v. deze vacatures wordt totaal niet geapprecieerd)